понедельник, 11 апреля 2022 г.

 Устаткування підприємств харчування для групи АКП-46

Тема: Слайсери: класифікація, будова, призначення, правила експлуатації

 

Слайсер - перший помічник кухаря. Зовнішній вигляд страви – один з основних чинників при приготуванні і продажі його в закладах ресторанного сподарства. Красиво нарізані і зі смаком оформлені холодні закуски і м'ясні делікатеси незмінно викликають приємне враження відвідувача ресторану або кафе. Слайсери – атрибут професійної кухні в холодному, рибному і м'ясному цехах. За допомогою них нарізуються м'ясо, ковбаси, шинку, сири, хліб та інші продукти. Такі машини, як слайсер покликані полегшити ручну працю і поліпшити зовнішній вигляд їжі.

Ручні слайсери – це, швидше, застарілі або раритетні моделі. Весь процес притиснення продукту, рухи каретки і дискового ножа здійснюється вручну.

Напівавтоматичні слайсери – найпопулярніший вид машин. У цих моделях привід крутить дисковий ніж, продукт, притискається спеціальним пристроєм, а каретка вручну прямує у напрямку до ножа і назад.

 Автоматичні слайсери – ті, в яких продукт на каретці утримують спеціальні притискні пристрої, каретка, як і дисковий ніж, рухається автоматично. Призначені для нарізки, формування і укладання порцій ковбас, сирів, охолодженого м'яса, м'ясних делікатесів

Залежно від положення каретки відносно ріжучої частини слайсери діляться на:вертикальні -та гравітаційні. Д/з: скласти короткий конспект та відповісти на питання:

1 Яке призначення слайсерів?

2.Яка особливість автоматичних слайсерів?

3.Чим відрізняються слайсери для нарізання хліба від інших видів слайсерів?

Комментариев нет:

Отправить комментарий