Для групи АКОФ-47 фізіологія харчування
Урок № 4 Мінеральні
солі, вітаміни, вітамінізація їжі 28.10.2020
Д/з: с. 12-21 скласти конспект, переглянути відео
https://www.youtube.com/watch?v=FcX3sc9uZ18
Питання для самоконтролю:
1.Яка роль мініральних речовин та вітамінів для організму?
2. Яка роль калію, заліза,форфору для організму?
3.У яких продуктах знадяться калій та яка його роль ?
4. Яка класифікація вітамінів та роль для організму людини?
5. Що таке авітаміноз, гіпоавітаміноз, гіперавітаміноз?
6. Як проводиться вітамінізація їжі і навіщо вона потрібна?
Тема: Процес травлення та засвоєння їжі
Урок № 5 Поняття про травлення.
Будова шлунково-кишкового тракту 28.10.2020
Д/з : с.23-25 скласти конспект та замалювати схему будови органів травлення, переглянути відео
https://www.youtube.com/watch?v=gtVzJV3Sqcc
Питання для самоконтролю:
1. Які зміни відбуваються у ротовій порожнині?
2. Які процеси відбуваються у шлунку, роль ферментів, соляної кислоти, як довго їжа перебуває у шлунку?
3.Як перетравлюється їжа у тонкому та товстому кишках?
4. Яка фунуція печінки у процесі травлення?
Урок № 6 Процес травлення і засвоєння в кожному відділенні шлунково-кишкового тракту
30.10.2020
Д/з : с. 25-26 скласти конспект
https://www.youtube.com/watch?v=ziU3RkTHR0c
Питання для самоконтролю:
1.. Що таке засвоєння їжі та як відбувається процес засвоення ?
2.. Що таке процес травлення та як впливає режим харчування та засвоення їжі?
3. Яка роль жовчного міхура та жовчі у процесі травлення ?
4.Яка роль дванадцятипалої кишки та які вивідні протоки до неї впадають?
Урок № 7 Роль ферментів в процесі травлення. Значення печінки і підшлункової залози в травленні
Д/з : с. 26-27 скласти конспект, переглянути відео
https://www.youtube.com/watch?v=ziU3RkTHR0c 02.11.2020
Питання для самоконтролю :
1. Які ферменти беруть участь у процесі травлення та їх роль?
2. Де в організмі людини розташована печінка, жовчний міхур?
3. Яка будова печінки, підшлункової залози?
4. Роль печінки у процесі травлення.
5. Роль підшлункової залози у процесі травлення, які ферменти вона виділяє?
Урок № 8 Роль особистої гігієни в процесі травлення. Догляд за ротовою порожниною 03.11.2020
Д/з : с.27-28 скласти конспект
Питання для самоконтролю:
1. Яка роль особистої гігієни в процесі травлення?
2 Як правильно доглядати за ротовою порожниною і для чого це потрібно?
3.Як довго перебуває їжа у ротовій порожнині та як впливає слина на подальший процес травлення?
4.Які слинні залози знаходяться у роті, скільки на добу організм виділяє слини?
Тема: Обмін речовин і енергії. Енергетичні затрати та їх
поповнення 03.11.2020
Урок №9 Поняття про обмін речовин. Основний обмін Процес асиміляції і дисиміляції
Д/з: с. 29-30 скласти конспект, переглянути відео https://www.youtube.com/watch?v=ZwtYhRmuywU
Питання для сомоконтролю:
1. Що таке обмін речовин?
2. Які фактори впливають на обмін речовин?
3. Що таке асиміляція та дисиміляція?
4. Що таке основний обмін, у яких одиницях вимірюється калорійність?
5. Як пов'язані між собою процеси асиміляції та дисиміляції, як впливає вік людини на ці процеси?
Урок № 10 Втрати енергії людьми різних професій. Добовий раціон та визначення його енергетичної цінності 05.11.2020
Д/з : с. 30 скласти конспект
Питання для самоконтролю:
1. На які категорії поділяється працездатне населення і від чого це залежить?
2. Як інтенсивність праці впливає на кількість потрібноїї енергії, яка мінімальна та максимальна потреба на добу у калоріях?
3. Як розраховується калорійність їжі?
Комментариев нет:
Отправить комментарий