четверг, 29 октября 2020 г.

 Для групи АКОФ-47 фізіологія харчування

Урок № 4   Мінеральні солі, вітаміни, вітамінізація їжі                           28.10.2020

 Д/з: с. 12-21 скласти конспект, переглянути відео

https://www.youtube.com/watch?v=FcX3sc9uZ18

Питання для самоконтролю:

1.Яка роль мініральних речовин та вітамінів для організму?

2. Яка роль калію, заліза,форфору для організму?

3.У яких продуктах знадяться калій та яка його роль ?

4. Яка класифікація вітамінів та роль для організму людини?

5. Що таке авітаміноз, гіпоавітаміноз, гіперавітаміноз?

6. Як проводиться вітамінізація їжі і навіщо вона потрібна?

Тема: Процес травлення та засвоєння їжі

 Урок № 5 Поняття про травлення. Будова шлунково-кишкового тракту     28.10.2020

 Д/з : с.23-25 скласти конспект та замалювати схему будови органів травлення, переглянути відео

https://www.youtube.com/watch?v=gtVzJV3Sqcc

Питання для самоконтролю:

1. Які зміни відбуваються у ротовій порожнині?

2. Які процеси відбуваються у шлунку, роль ферментів, соляної кислоти, як довго їжа перебуває у шлунку?

3.Як перетравлюється їжа у тонкому та товстому кишках?

4. Яка фунуція печінки у процесі травлення?

 Урок № 6 Процес травлення і засвоєння в кожному відділенні шлунково-кишкового тракту

                                                                                                                                             30.10.2020

Д/з : с. 25-26 скласти конспект

https://www.youtube.com/watch?v=ziU3RkTHR0c
Питання для самоконтролю:

1.. Що таке засвоєння їжі та як відбувається процес засвоення ? 

2.. Що таке процес травлення та як впливає режим харчування та засвоення їжі?

3. Яка роль  жовчного міхура та жовчі у процесі травлення ?

4.Яка роль дванадцятипалої кишки та які вивідні протоки до неї впадають?

Урок № 7  Роль ферментів в процесі травлення. Значення печінки і підшлункової залози в травленні     

Д/з : с. 26-27  скласти конспект, переглянути відео 

  https://www.youtube.com/watch?v=ziU3RkTHR0c                                                  02.11.2020

Питання для самоконтролю :

1. Які ферменти  беруть участь у процесі травлення та їх роль?

2. Де  в організмі людини розташована печінка, жовчний міхур?

3. Яка будова печінки, підшлункової залози?

4. Роль печінки у процесі травлення.

5. Роль підшлункової залози  у процесі травлення, які ферменти вона виділяє?

Урок №  8  Роль особистої гігієни в процесі травлення. Догляд за ротовою порожниною     03.11.2020

Д/з : с.27-28 скласти конспект

Питання для самоконтролю:

1. Яка роль  особистої гігієни в процесі травлення?

2 Як правильно доглядати за ротовою порожниною і для чого це потрібно?

3.Як довго перебуває їжа у ротовій порожнині  та як впливає слина на подальший процес травлення?

4.Які слинні залози знаходяться у роті, скільки на добу організм виділяє слини?

Тема:   Обмін  речовин і енергії. Енергетичні затрати та їх поповнення         03.11.2020

Урок №9  Поняття про обмін речовин. Основний обмін Процес асиміляції і дисиміляції

 Д/з: с. 29-30 скласти конспект, переглянути відео https://www.youtube.com/watch?v=ZwtYhRmuywU

Питання для сомоконтролю:

1. Що таке обмін речовин?

2. Які фактори впливають на обмін речовин?

3. Що таке асиміляція та дисиміляція?

4. Що таке основний обмін, у яких одиницях вимірюється калорійність?

5. Як пов'язані між собою процеси асиміляції та дисиміляції, як впливає вік людини на ці процеси?

Урок № 10 Втрати енергії людьми різних професій. Добовий раціон та визначення його енергетичної цінності                                                                                              05.11.2020

 Д/з : с. 30 скласти конспект

Питання для самоконтролю: 

1. На які категорії поділяється працездатне населення і від чого це залежить?

2. Як інтенсивність праці впливає на кількість потрібноїї енергії, яка  мінімальна та максимальна потреба на добу у калоріях?

3. Як розраховується калорійність їжі?


 

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий