пятница, 9 октября 2020 г.

 Технологія приготування їжі група АК-15 

Тема уроку:Первинна обробка риби.

Хімічний склад і харчова цінність риби (В.С. Доцяк Українська кухня, с73-74)

Класифікація риби (с. 74-76), термічний стан ( с.80-82)

Обробка лускатої риби (с.86-92)

Питання для закріплення теми:

1. На які групи поділяють рибу за вмістом жиру?

2.Яка класифікація риби за місцем на способом існування, характером покриву шкіри,будовою скелета, розміром, термічним станом?

3.Складіть коротку схему обробки риби для використання цілою, порційні шматочки-кругляки та на чисте філе.



Організація виробництва та обслуговування

Тема уроку: Організація роботи рибного цеху

Матеріал надаю у Вайбері


Питання для закріплення теми:

1. Як організувати робоче місце кухаря для обробки риби в ручну,  яке маркування інвентаря? 

2. Як організувати робоче місце для приготування напівфабрикатів з котлетної рибної маси?

3. Яке обладнання використовується на великих заготівельних підприємствах?

Технологія приготування їжі 

Урок № 26 від 15.10.2020

Тема: Види паніровок та їх призначення. Приготування котлетної маси з риби

Д/з: с.101-103 скласти конспект та технологічну схему приготування котлетної рибної маси, вивчити які продукти додають до котлетної маси з нежирної риби, мета панірування та види паніровок.

Урок № 27 від 15.10.2020 

Тема Приготування напівфабрикатів: котлети, биточки, тюфтельки, рулети та інші. Вихід напівфабрикатів,  їх формування та панірування.

Д/з:с.101-103 скласти конспект та вичити приготування таких н/ф: січеники з риби,котлети рибні Бужок,січеникі рибні,галушки рибні, рулет.Вивчити вимоги до якості н/ф ,терміни та умови зберігання

Урок № 28 від 16.10. 2020 

Тема: Лабораторно-практична робота № 2. Механічна кулінарна обробка риби. Розбирання риби з лускою

Д/з: Повторити три способи обробки риби: для використання цілою,розбирання риби на порційні шматочки -кругляки та на філе.Переглянути відео "Обробка риби на заготівельних підприємствах (технологічні лінії-конвеєри)"

Комментариев нет:

Отправить комментарий